Wednesday, January 3, 2007

ANOTHER DAY MOVIE

Pogledao sam ANOTHER DAY MOVIE. Film je izvanredan primerak za sablažnjavanje okoline i mislim da će u tom smislu biti jedan od favorita.

Reč je o klasičnoj besprizornoj teen komediji o gubljenju nevinosrti, samo što se odvija u pederskom okruženju. Reditelj i scenarista Todd Stephens nažalost ne uspeva da napravi kapital od ovako interesantne i prilično hrabro realizovane zamisli, već u suštini prepevava AMERICAN PIE na pederski način, i upravoi kroz tu post-modernu, i opterećujuće samosvesnu prizmu poništava potencijalno revolucionarne domete svog filma.

Naime, ANOTHER GAY MOVIE je film koji ne samo da ne pravi big deal od same činjenice da su likovi homoseksualci već celu stvar tretira kao jednu potpuno svakodnevnu pojavu. Svakodnevnu do te mere da se ne stidi da celu tu priču digne na raunchy nivo najrauzudanije teen komedije iz osamdesetih, vremena kada je Columbio odbila BACK TO THE FUTURE smatrajući da nije dovoljno R za teen publiku.

Međutim, ta atmosfera i hrabra egzekucija nisu dovoljni da prikriju Stephensove zablude kojima na čistom idejnom planu kompromituje svoj film.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment