Sunday, January 7, 2007

AMERICAN PIE 5: THE NAKED MILE

Pogledao sam AMERICAN PIE 5: THE NAKED MILE, courtesy of Ginger.

Posle pristojnog četvrtiog dela koji je režirao decentni i talentovani veteran, i u kome su se ipak afirmisali nežnost i znanje, peti deo afirmiše unapologetic gross, i u tome uglavnom uspeva.

Iz nekog razloga Nussbaumova "petica" nema gloss koji imaju theatrical filmovi i bukvalno izgleda kao da je mogao da provede još malo vremena u montaži, ali je film vrlo uspeo i apsolutno dostiže kvalitet theatrical teen komedija, a svakako recimo drugog dela ove franšize.

Čini mi se da sam u tekstu o BAND CAMPu već postavio pitanje zašto AMERICAN PIE posle odličnog bioskopskog upseha AMERICAN WEDDINGa nije ostao theatrical franšiza.

U reafirmaciji grossa svakako, pored samog grossa koji se dešava u kadru, pomažu high spiriti glavnih glumaca, unapologetic R-attitude, i niz bizarnih gross vinjeta koje se provlače kroz dijaloge. Dakle, možda je najvažniji segment THE NAKED MILE ta komedija koja proističe iz off-prostora i manifestuje se kroz opise događaja koje nismo videli.

Pošto najveći broj gegova, AMERICAN PIE 5 ipak postiže silom, i u tome nesumnjivo večćma uspeva, ne može se reći da će ovaj film biti po bilo čemu upamćen. Međutim, ostaje kao solidan programmer za buffove koji vole ovu vrstu filma.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment