Wednesday, November 1, 2023

DOUBLE DYNAMITE

Irving Cummings, jedan iz stare, možda i najstarije škole, holivudskih profesionalaca, režirao je u produkciji Howarda Hughesa komediju DOUBLE DYNAMITE u kojoj su glavne uloge ostvarili Hughesova muza Jane Russell, Frank Sinatra i Groucho Marx.

Hughes je u tom periodu bio vlasnik značajnog studija RKO a Russell mu je bila inspiracija čak i za naslov ovog filma. Nažalost, Jane Russell nije najveća komičarka svog vremena ali je dovoljno talentovana da se izbori u ovom nepravedno potcenjenom filmu.

DOUBLE DYNAMITE nije onoliko slab koliko mu se pripisuje ali isto tako daleko je od antologijskog naslova. Međutim, priča o siromašnim bankarskim službenicima koji ne mogu da se venčaju jer nemaju para a onda mladoženju optuže da je opljačkao banku jer je iznenada dobio novac na klađenju, funkcioniše kao jedna dobro podmazana mašina.

Naprosto, ovo je jedna od komedija koja ono što Jane Russell ne postiže kao komičarka nadoknađuje zapletom i pričom, te veoma ekonomičnim trajanjem, i nesputano se kreće prema razrešenju.

U odnosu na simpatije koje imate prema zvezdama, utisak može varirati od * * do * * *, ali sasvim sigurno ovo nije naslov koji bi trebalo olako otpisati.

No comments:

Post a Comment