Thursday, November 9, 2023

A.C.O.D.

Stu Zicherman je scenarista krajnje eklektičnog opusa a A.C.O.D. je romantična komedija o mladom čoveku kome je vreme za ženidbu koji otkriva da su njegovi roditelji zbog svog razvoda postali ogledni primer i da je svojevremeno izašla knjiga u kojoj je on opisan kao pokusni kunić da se ispita ponašanje dece usled razvoda.

Zanimljiv koncept. Nažalost, Zicherman zapravo od tog koncepta ne uspeva da napravi apsolutno ništa. Na bazi njega razvija neke odnose koji se ne pretvore u nešto bitno, i na kraju ceo taj high concept sa knjigom može da se baci u đubre i da se sve svede zapravo na priču o čoveku koji pred bratovljevu ženibu i u životnoj fazi kad i on treba da se ženi, promišlja o tome da li se i sam plaši braka i kako doživljava pitanja monogamije i raznih forma zajednice.

I kao takav film je pitak, sporadično duhovit, ali su suštini ono što u njemu treba da bude novo nikad ne zaživi, a pojava jako dobre glumačke ekipe u sporednim ulogama ne donosi mnogo više od njihovog pojedinačnog šarma.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment