Sunday, June 11, 2023

JEEPERS CREEPERS: REBORN

Izlazak 97 MINUTESa me je podsetio da pogledam i JEEPERS CREEPERS: REBORN, film Tima Vuorensole kojim je ostvario svoj "američki" debi iako od početka on koketira sa filmovima na engleskom jeziku.

JEEPERS CREEPERS: REBORN je nastavak nekada perspektivne franšize koju je počeo kontroverzni Victor Salva i to u produkciji ni manje ni više nego Francisa Forda Coppole. Malo ko se danas seća nekoliko filmova koje je početkom dvehiljaditih producirao Coppola za MGM, JEEPERS CREEPERS je bio najuspešniji ali meni je lično najdraži bio PUMPKIN sa Christinom Ricci.

Nažalost, Timo kreće nekim zanimljivim putem kada smešta svoj film u vreme premijere novog filma o Creeperu, ali onda od te po-mo linije koja doduše ni ne započne ne bude ništa i sve se pretvori u nekoliko dugih, napornih, dosadnih i loše snimljenih ripper sekvenci.

Ono što je serijalu Timo dao jeste ime reditelja koje donekle nešto znači i aposlutno ništa više. Od serijala je dobio prvu meč loptu za potonuće u zaborav kom se ni Kitamura nije odupro na kraju.

No comments:

Post a Comment