Friday, January 20, 2017

TEENAGE COCKTAIL

Pogledao sam TEENAGE COCKTAIL Johna Carchiette, indie parafrazu WILD THINGSa snimljenu sa idejom da ne bude visokooktanski neo noir nego priča o druženju i ljubavi dve mlade devojke ali opet i sa namerom da se suptilno očuva exploitation element. Rezultat je prijatno estetizovan film koji nelagodno balansira između Gusa Van Santa i Johna McNaughtona i na kraju je prosto previše šupalj i previše “tanak” u pogledu sadržaja.

Ne mogu da kažem da je TEENAGE COCKTAIL u bilo kom pogledu pretenciozan film, ali rekao bih da je imao određene ambicije da progovori o mladima, o neobuzdanoj emoctivnosti i seksualnosti mladosti a malo i da se eksploatatorski omasti, no ovo prvo je primarni cilj. I taj primarni cilj ne možemo reći da je postigao.

Zato upravo TEENAGE COCKTAIL može najpre funkionisati kao upmarket exploitation, maskiran u arty film o mladima. Nagledali smo se francuskih filmova u kojima se trpi mnogo žvake zbog malo seksa. S tim što ovde nema seksa per se, više te moderne suptilne erotike spremne za TV. 

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment