Wednesday, January 4, 2017

COLLIDE

Pogledao sam COLLIDE Erana Creevyja sa Nicholasom Houltom u glavnoj ulozi. Nažalost, ova produkcija Joela Silvera prezendovala je da na autobahnu napravi mešavinu FAST AND THE FURIOUS i TAKENa, međutim rezultat je žestoko podbacio pa je sada prevashovno i dostupan u DTV formi. Ben Kingsley i Anthony Hopkins su besmisleno utrošeni kao negativci, mada ako imamo u vidu dubinu njihovog tezgarenja, verovatno nisu bolje ni zaslužili.

naslov ovog filma prvobitno je bio AUTOBAHN i to je dosta cool naslov, pa je šteta što nije nestao jer bi onda nešto u ovom filmu bilo i cool. Međutim, generic naslov poput COLLIDE oslikava ono što nam film pruža - neubedljivu i usiljenu melodramu koja pokreće sporadično pristojnu chase akciju, sa glumcima koji zaslužuju bolje i koji svojim kvalitetom ne samo da ne pomažu ovom filmu već nas neprestano podsećaju kako i mi i oni zaslužujemo bolje.

Nekoliko akcionih prizora se izdvaja, pre svih one-shot bekstvo iz garaže kada glavni junak prvi put uspe da se izbavi iza zatočeništva, i u principu kad god se zapuca stvari zažive. Nažalost, nisu ovakvi glumci dovođeni samo da bi se pucalo, i to je problem.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment