Wednesday, January 26, 2022

FORSAKEN

FORSAKEN je film koji su snimili Kiefer Sutherland i Jon Cassar dokazani saradnici sa serije 24. Cassarov rediteljski rukopis u ovom nepretencioznom vesternu donosi jedan televizijski no nonsense pristup, iskusnu podelu koju čine još Kieferov otac, Brian Cox, Michael Wincott i Demi Moore - sa kojom bi nekada ovaj leading man snimao blokbaster. Ali, devedesete su prošle, Demi više nije najveća ženska zvezda a Kiefer više nije bioskopski bad boy, i slično njihovom  životu i karijeri i ovaj film donosi jednu elegiju u kojoj su njih dvoje veteran Građanskog rata koji se prekasno vratio kući i njegova draga koja se u međuvremenu udala za drugoga.

Tu su još i veteranova odluka da ne uzima oružje u ruke, i grupa siledžija koja radi za lokalnog gazdu na otkupu zemljišta i čitav splet događaja koji rezultirati uzimanjem pravde u svoje ruke. Brad Mirman je gospodar rip-offova sa ocvalim zvezdama i FORSAKEN je jedan od njih i u njemu on - hteli mi to ili ne - pokazuje zašto je majstor svog posla.

Sve deluje kao real thing ali, šta možemo, nije, ali opet prijatno je za gledanje jer tu su dobro razgaženi glumci u zapletu koji ne iziskuje mnogo truda ni da se napiše ni da se gleda, u efikasnoj režiji bez bravura ali i bez grešaka, sve na tragu klasičnog vesterna, i malom dozom nostalgije iz onoga što će sedamdesetih stići u žanr.

FORSAKEN je dobar, ai ništa posebno, vrhunska maloekranska zabave za one koji vole ovako nešto, i pristojna za sve ostale.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment