Tuesday, September 15, 2020

BLIND JUSTICE

Daniel Knauf je pisao scenario za televizijski film BLIND JUSTICE proizveden za HBO za koji će on kasnije napraviti izuzetnu seriju CARNIVALE.

BLIND JUSTICE je u suštini moderni špageti vestern sa Armandom Assanteom, u izvesnoj meri možda nadovezan na BLINDMAN Ferdinanda Baldija ali u suštini drugačiji po samoj postavci jer nije reč o filmu potere već priči o usamljenom revolverašu, veteranu građanskog rata koji dolazi da brani jednu varošicu od meksičke bande raspojasanih vojnika.

Arman Assante je glavni junak, Robert Davi je negativac, Elizabeth Shue je dama u nevolji, nema u ovom televizijskom filmu slabih tačaka bilo koje vrste. Uzeta je matrica koju znamo iz špageti vesterna i apdejtovana je na snimanje 1994.godine.

Ono što nedostaje filmu na neki način jeste pomalo eluzivna stvar koju je teško objasniti, zbog koje sam recimo obožavao LAST MAN STANDING. Iako se ne može reži da Richard Spence ne vlada dobro inscenacijom ili dizajnom, u masi toga dobrog što postoji u ovom filmu ima neki osećaj da fali još barem jedan hook. 

Možds Armand Assante nije dovoljno ikonična pojava, mada on jeste i harizmatičan i solidan glumac. A možda i ne fali ništa. Svakako ovaj HBO rad itekako zaslužuje reprizu.

No comments:

Post a Comment