Friday, March 5, 2021

LA FIESTA SILENCIOSA

LA FIESTA SILENCIOSA Diega Frieda i Federica Finkielsteina je zanimljiv, propulzivno izveden argentinski rape and revenge triler o mladom paru koji dolazi na imanje mladinog oca u unutrašnjosti i njenom poslednjem pokušaju da se provede sama na silent disco partyju na obližnjem imanju gde sreće neke momke od kojih joj je jedan simpatičan a ostali nisu.


Fried i Finkielstein se drže dugih neprekinutih kadrova kao osnovnog koncepta ali ostavljaju sebi odstupnicu i za raskadrirane situacije bez remećenja osnovnog principa i stvaranja disbalansa što je za svaku pohvalu. Propulzivnost izgrađena na tim kretnjama kamere uslovljava da se dosta stvari rešava kroz mizanscen i oni se u tome uglvnom dobro snalaze ali svakako da svaki junak ponekad donese i neku pogrešnu, da ne kažem nelogičnu odluku ne bi li omogućio radnji da se pomeri dalje.


Srećom te nelogičnosti mene nisu “izbacivale” iz filma i razumeo sam ih kao “srljanje” junaka u nevolju koje se može razumeti i opravdati.


U tom smislu LA FIESTA SILENCIOSA je mali ali solidan ali doprinos žanru sa dobro realizovanim glumačkim i rediteljskim rešenjima i odličnom fotografijom što se i očekuje od argentinskog filma.


* * * / * * * *


No comments:

Post a Comment