Wednesday, June 5, 2019

SAWAH

SAWAH Adolfa Al Assala je luksemburška komedija o egipatskom DJu koji polazi na takmičenje u Briselu i na tom putu biva pomešan sa migrantima u Luksemburgu što se ispostavlja kao samo jedna od peripetije jer će se kasnije u sve umešati lokalni gangsteri, drugi imigranti, socijalna radnica i tupavi policajci.

SAWAH ima potencijala ali nažalost Adolf Al Assal sa svojim piscima nema dovoljno kreativnosti da od svega toga napravi nešto zaista vredno pažnje tako da na kraju imamo jedan dosta run of the mill pokušaj krimi komedije putovanja, sa multikulti začinom umesto prave društvene kritike.

Luksemburg je često potpisan kao koprudcent filmova zbog raznih tokova novca, ALI ovo je zaista film koji se tamo dešava što je samo po sebi zaista zanimljivo.

No, ova krimi komedija je ipak samo za ljubitelje žanra koji žele da vide šta se snima nego što može imati neku konkretnu publiku. Doduše, ovo je i svedočanstvo da luksemburški autori rade u solidnim uslovima. Ovo nije skup film ali je evidentno pedantno rađen bez oskudice. 

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment