Saturday, June 8, 2019

BANANA SPLIT

Hannah Marks i Joey Power su što se mene tiče napravili senzaciju kao pisci filma AFTER EVERYTHING koji su i režirali. BANANA SPLIT je film Benjamina Kasulkea koji su samo pisali i u njemu ima jako puno duhovitosti i živosti ali ne i celovitosti koja je krasila izvanredni AFTER EVERYTHING.

BANANA SPLIT je film nešto nižeg budžeta od AFTER EVERYTNING i mnogo više je reč o indie komediji. Power i Marksica prave neka slična rećenja kao u AFTER EVERYTHING, recimo u korišćenju mobilnih telefona i socijalnih mreža u pripovedanju i u vizuelnom pogledu.

Ovog puta Hannah Marks igra i glavnu ulogu. Iako je tehnički prestara da igra maturantkinju, što se mene tiče može da prođe u takvoj ulozi. Ovde igra devojku kja zbog odlaska na različite fakultete raskida sa svojim dečkom. Međutim, raskid joj teško pada i ona kreće da prati s kim je on ubrzo počeo da se viđa. Ubrzo ona postaje najbolja drugarica nove devojke svog bivšeg dečka i to menja dinamiku njihovih odnosa.

Scene su duhovite, dijalozi su odlični, postavka je zanimljiva ali film pokušava da pobegne od tipične romcom strukture i ne prepoznaju se na kraju osnovni pripovedački zamajci i u kom smetu autori žele da nam usmere pažnju. Verovatno je ta atipičnost bila i namera autora ali nisam siguran da je tona kraju radilo u korist filma.

U svakom slučaju, BANANA SPLIT je solidan rad za standarde indie komedije, nažalost bez jačeg potencijala za crossover, ali isto tako i sa dosta dara koji nedostaje mnogim mejnstrim radovima. 

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment