Monday, June 10, 2019

I AM MOTHER

I AM MOTHER Granta Sputorea je kamerni SF koji je premijeru doživeo na Sundanceu a sada je dostupan na Netflixu i govori o postapokaliptičnom svetu u kome postoji robotizovano postrojenje za produžetak ljudske vrste u kome robot sa ženskim glasom koji se predstavlja kao "Majka" gaji devojčicu od fetusa do odrasle osobe, usput joj objašnjavajući da se napolju desila apokalipsa i da se tamo ne može izaći.

Kada se u postrojenju jednog dana pojavi ranjena žena, devojčica je prihvata i počinje da sumnja u sliku sveta koju joj je izgradila "Majka".

Sputoreov film je fino dizajniran, solidno snimljen, gluma je dobra ali priča naprosto ne može da izdrži trajanje od skoro dva sata. Film je mogao biti nešto kraći, a samim tim bi bio i dinamičniji.

Ovde je reč o atmosferičnom postapokaliptičnom SFu koji se bazira na preokretima a bavi se identitetskim preispitivanjima i čini mi se da je na oba polja mogao otići barem po korak izvan zone očekivanog.

I AM MOTHER nije važan film, ali jeste prijatno gledalačko iskustvo za ljubitelje tvrđeg SFa koji sada zahvaljujući Netflixu sve češće dobijaju zanimljiva ostvarenja.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment