Sunday, June 23, 2019

MA

MA Tatea Taylor je Blumhouse projekat u režiji čoveka koji je fino nadražio receptora za političku korektnost pre nekoliko godina sa filmom HELP. Sa Octaviom Spencer u glavnoj ulozi on ovoga puta snima triler o afroameričkoj sredovečnoj veterinarskoj sestri koja kreće da okuplja omladinu u svojoj kući spremajući neku vrstu vendete nad njihovim roditeljima koji su joj naudili u srednjoj škol.

MA nije u klasičnom smislu Blumhouse horor jer smo u završnici ima ripper sekvencu ali Tate Taylor pokušava da konstruiše pedantan suspenser u čemu te delimično uspeva. On polazi od ideje da će iz odnosa među likovima izgraditi neku vrstu temeljnog suspensea i u tome suptinski ne uspeva. Za svaku je pohvalu Taylorova zamisao da junaci ne budu previše naivni i da se ponašaju onako kako bi se u takvoj situaciji ponašali pametni ljudi, ali samim tim on samo dodatno razvodnjava premisu i čini neke odluke junaka iznenadno naivnim.

MA je korektan film ali daleko je  od najviših Blumhouse dometa u svakom pogledu. Octavia Spencer je sasvim sigurno mislila da će joj ovaj naslovni lik biti veliki glumački showcase i rekao bih da je ona na kraju dobila dosta rutinski garden variety lik. 

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment