Saturday, June 30, 2018

THE DOMESTICS

THE DOMESTICS Mike P. Nelsona je postapokaliptični akcioni triler o bračnom paru pred razvodom koji usled smaka sveta mora da obustavi svoju rastavu i kreće na put kako bi se dokopao do bezbednog doma njenih roditelja.

Dvestotinak milja koje treba da pređu pod kontrolom je raznih bandi koje su izrasle posle sloma svih institucija. Bande su groteskne i podsećaju na nešto iz MAD MAXa, iako Amerika kroz koju se junaci kreću nije razrušena pustoš već više prostor obustavljenih društvenih i infrastrukturnih procesa.

Tyler Hoechlin i Kate Bosworth igraju bračni par koji kreće na put, i oni su solidni ali ipak suviše “bledi” da bi se nametnuli u odnosu na čitav niz grotesknih negativaca sa najrazličitijim izopačenim namerama.

Negativci opet mahom nisu naročito maštovito postavljeni, neke od njih uspevamo da “provalimo” iz daljine iako nose u sebi nekakav preokret u pogledu identiteta i osobina.

Film donosi par zanimljivih akcionih set-pieceova, naročito u samoj završnici.

Producenstka kuća Hollywood Gang koja mahom radi bioskopski sadržaj je ovom filmu prišla ozbiljno i rekao bih da je želela da ga plasira u bioskope gde bi zadovoljio publiku koja čeka novi PURGE. Na kraju je film ipak završio mahom na VODu uz limitirano bioskopsko prikazivanje.

U filmu THE DOMESTICS nema puno toga što je jako slabo. Štaviše, sve je sasvim na mestu, ponešto je i maštovito i vrlo vešto. Ipak, tih delova po kojima se ovaj film izdvaja nema ni približno dovoljno da danas išta tražio u vrlo zahtevnoj bioskopskoj distribucji. 

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment