Saturday, June 30, 2018

DISTORTED

Novi film u kome igra Christina Ricci je po pravilu nešto zanimljivo za nas, njene fanove. Poslednjih godina, međutim, Christina Ricci nije naročito prisutna na ekranu, mahom je viđamo na televiziji i to u serijama koje nemaju uspeha. DISTORTED Roba B. KInga je triler u kome Christina Ricci igra glavnu ulogu a John Cusak se pojavljuje u jednom značajnom “gostovanju”.

Film govori o mladoj ženi koja ima psihičke probleme izazvane traumom i nalazi se pod terapijom psihofarmacima. Kada se sa mužem preseli u novu zgradu, zapaža čitav niz subliminalnih poruka, dobija košmare i halucinacije i kreće da istražuje o čemu se radi - da li njen mentalni problem eskalira ili se radi o nečemu drugom…

Christina Ricci je maksimalno angažovana u glavnoj ulozi, ali igrajući sredovečnu ženu pokušava da nađe novu vrstu harizme u odnosu na onu koju je imala kada je bila mlađa i u tome se solidno snalazi. Pa ipak, u novim okolnostima, Ricci ne uspeva da u potpunosti prevede svoj magnetizam na novo “godište”.

Sam film je kratak, nepretenciozan i relativno dinamičan ako imamo na umu kamernost postavke i vezanost za jednu lokaciju. No, isto tako DISTORTED nije film koji potvrđuje da je takve kamerne žanrovske postavke raditi lako ili da u sebi nosi snagu za Christinin comeback. 

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment