Saturday, June 30, 2018

TAU

Storibordista i dizajner efekata Federico D’Alessandro debitovao je kao reditelj filmom TAU snimljenim u Beogradu. Od naših istaknutijih filmskih radnika, važno je napomenuti da je scenografiju radio Miljen Kljaković Kreka a ona igra značajnu ulogu u filmu.

Sama Krekina scenografija nažalost nije uspela da me naročito ubedi ni u pogledu maštovitosti, niti funkcionalnosti niti karakterizacije protagoniste koji u toj scenografiji živi.

TAU je praktično duo-drama i govori o devojci koju je oteo kreator AI kako bi je koristio u svojim eksperimentima. Ona je zatočenja u njegovoj kući i vremenom razvija odnos sa njegovim AI robotom iz naslova filma.

Zanimljivo je da TAU izlazi posle EDERLEZI RISINGa, i iako je strani film siže i forma imaju sličnosti sa EDERLEZIJEM, maltene pretvarajući Beograd u Meku za snimanje filmova na tu temu.

Tau je dobio glas Gary Oldmana. Ed Skrein igra inženjera a Maika Monroe otetu devojku. U kratkim scenama kao jedan o korporativnih glavešina statira i Mićko iz Indeksovaca.

Oldmanov glas, Skrein i Monroe čine potentnu podelu ali D’Alessandrov film čini da sve to ne bude naročito iskorišćeno. TAU je Netflix Original, kamerno ostvarenje bez sposobnosti da prevaziđe budžetske limite. 

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment