Friday, March 2, 2007

THE QUIET

Pogledao sam THE QUIET Jamie Babbit, courtesy of Ginger, i mogu reći da se ne radi o najstrašnijoj stvari koju sam učinio iz ljubavi prema Elishi Cuthbert, mada bilo je potrebnio dosta entuzijazma da se podnese ovaj flick.

Naime reč je o poprilično mediokritetskoj, ali zato vrlo glossy kombinaciji HEAVENLY CREATURES i AMERICAN BEAUTY, u kojoj odlični glumci, poprilično negližirana Elisha i vrlo solidni Martin Donovan čine da potpuno moronske radnje nekako prođu i da se film podnese relativno bezbolno u svoja 92 minuta.

Pored raznih senzacija iz ovog filma koje ću pamtiti ima i jedna lucidna scena. Naime, Martin Donovan je tatko na Elishu koji je u incestuoznom odnosu sa njom. Ko ima pravo da ga krivi? Ona ga u jednom momentu slaže da je trudna i traži mu soma dolara za abortus. On ih pripremi ali provali da nije trudna. Sledi scena u kojoj je on grdi i pati kako mu se ćerka pretvorila u kurvu koja se bavi iznudom novca od tatka a Elisha se sirota u suzama izvinjava. To je recimo bila onako kinky inverzija.

Ipak, još ćemo morati da čekamo na WILD THINGS sa Elishom.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment