Thursday, March 15, 2007

MUSIC & LYRICS

Pogledao sam MUSIC & LYRICS couirtesy of Ginger.

Moram priznati da sam ja sucker i za Hugha i Drew, i za Adam Schlesingera (Fountains of Wayne, Ivy, The Wonders) koji je radio muziku za film, radeći ono što najbolje ume, dakle falsifikujući pop prilaze raznih era, ovog puta osamdesetih i dvehiljaditih.

Film je zaista vrlo prijatan, ima u sebi sve one elemente popa za zaposlene mlade ljude koji njegovi junaci slušaju i vole i usklađeni su tema i egzekucija.

Lawrence je bio sumnjiv kao reditelj, i sa ovim filmom nije postao mnogo bliži Working Title vrhuncima, ali cela stvar je negde vrlo kamerno postavljena i Lawrence nam ne smeta. Zapravo, ma koliko high conceptualno delovao MUSIC & LYRICS ima woodyallenovske scenske kapacitete, a Hugh i Drew naročito insistiraju na spontanosti kojom prevazilaze manje uspele tačke u scenariju.

Naravno, Schlesingerova muzika je odlična. On ne ismeva muzičke žanrove, već ih sa puno ljubavi duhovito reinterpretira, uspevajući da prepozna ključne klišee i da ih sa pubno ljubavi aplicira tako da humor proističe iz same pesme i nije nametnut. Nešto slično JASMINI koju je Igor napisao za A3.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment