Sunday, July 24, 2011

THE VETERAN

Pogledao sam THE VETERAN Matthew Hopea. Reč je o britanskom osvetničkom trileru koji nažalost nije dosratao dosta pristojnim kritikama koje je dobio i su suštini nije to neki naročit debi za Matthew Hopea. Nema sumnje da je on u nekim scenama pokazao da ima potencijala ali u celiki THE VETERAN nije neki naročito inspirativan film i ne pokazuje da Hope donosi bilo kakvu svežinu.

Hope spaja priču o osveti ratnog veterana protiv lokalne bande (koja je efektnije sprovedena posle Foklanda u filmu FOR QUEEN AND COUNTRY sa Denzel Washingtonom) sa teorijom zavere o pravim motivima rata protiv terorizma i taj spoj nema izrazite veze jer čišćenje ulica od taloga (sve češća opsesivna tema Britsploitationa) spada u potpuno drugi korpus u odnosu na političko-konspirološku dimenziju. Čak i u ovom filmu te teme su labavo povezane.

Hope je solidan na nivou egzekucije, gluma je sporadično solidna ali film je isprazan i uprkos dosta dinamičnoj završnoj akcionoj sekvenci ne predskauje značajnu budućnost za Hopea. On očigledno vlada pojedinim stvarima vezanim za realizaciju ali ne na nekom previsokom nivou. Otud njegovi novi filmovi neće biti baš prioritet za gledanje ali u svakom slučaju, sa boljom centralnom idejom može da iznenadi.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment