Friday, April 6, 2007

TONY ROME

Posle dobrog iskustva sa LADY IN CEMENT pogledao sam i TONY ROME iz iste serije, courtesy of Kunac, again.

Iako TONY ROME ide pre LADY IN CEMENT odlučio sam se da prvo pogledam ovaj drugi zato što kraće traje. TONY ROME je ipak 110 minuta i računao sam da je život suviše kratak za tu vrstu eksperimenata. Međutuim, TONY ROME mi je takođe legao.

Štaviše, TONY ROME donosi i poseban bonus, a to je pesma Nancy Sinatre sa soundtracka za film odnosno sa same špice. Koga zanima stavih je na rapidhttp://rapidshare.com/files/24533405/Nancy_Sinatra_-_19_-_Tony_Rome.mp3.html.

TONY ROME je donekle seriozniji u tonu od LADY IN CEMENT i pokušava možda još snažnije da unutar bubblegum noira razobličuje neke stvari i da neku vrstu realističnijeg prikaza nekih miljea, naročito recimo narkomanskog.

Režija Gordona Douglasa je podjednako vešta i efikasna kao i kasnije, a Frank Sinatra odlično spaja seriozne deonice i lagane prizvuke moralnih dilema sa zabavom.

TONY ROME je za nijansu opterećeniji cameo ulogama Frankovih ortaka, a najnepotrebnija je svakako pojava Rocky Graziana u ulozi ostarelog boksera koji sada prodaje kravate i pomera film u neki neorelistički ključ bez ikakvog razloga.

Iako mislim da stilski format ovog serijala više trpi trajanje od 90 minuta nego 110, TONY ROME opravdava svaki minut i stoji podjednako dobro kao i LADY IN CEMENT.
* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment