Saturday, March 3, 2007

LITTLE MISS SUNSHINE

Pogledao sam esnafskog oskarovca LITTLE MISS SUNSHINE i moram priznati da je ova nagrada postala sve čudnija i čudnija. Naime, nikada nisam imao iluziju da oskari za bilo šta nešto zaista vrede i da se daju ekstraodrinarnim ostvarenjima, ili nekim izuzetnim nastupima u filmovima. Uostalom, zar ove godine CHILDREN OF MEN nije izvisio za oskara iako ga je objektivno zaslužio za fotografiju.

Međutim, u slučaju LITTLE MISS SUNSHINE, izuzev Alana Arkina kome je ova nagrada naprosto naplata penzijskog osiguranja i ništa više, zaista ne vidim interes da se ovom filmu da oskar za scenario. Osim što je na planu profila filma, ovaj oskar praktično repriza slučaja filma SIDEWAYS, inače znatno maštovitijeg, i zanimljivije postavljenog filma, koji su uradili ljudi koje je oskar potom zaista izdefinisao. dok su Payne i Taylor ipak veterani, autori filma LITTLE MISS SUNSHINE nisu postigli apsolutno ništa čime su zaslužili ovakvog kviska za akcije koje predstoje.

Dobitnik oskara za scenario Michael Arndt će sledeće raditi TOY STORY 3 i moram priznati da mi uopšte nije jasna ta akcija, osim ukoliko se u Arndtu ne krije novi John Sayles, i neki gen za preciznu žanrovsku egzekuciju koji se ne oseća u njegovim "autorskim" komadima.

LITTLE MISS SUNSHINE je ravan, neupečatljiv film, koji možda može biti zanimljiv Sundance entuzijastima.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment