Saturday, April 9, 2022

AGENT GAME

AGENT GAME Grant S. Johnsona ima fizionomiju geezer teasera ali to po svojoj suštini nije- Reč je o pokušaju da se sa vrlo malo para, ali se nekoliko jako dobrih glumaca plus Melom Gibsonom u maloj ulozi snimi jedan fini B-film. I ova kamerna priča u tom pogledu uspeva. Ovo nije B-film koji ima mogućnost da ode u neki crossover okvir i da bude B-film koji će dostići A-status. Ali zapravo jeste domišljato izveden B-film koji je apsolutno kamerni ali zahvaljujuću dobro odabranim lokacijama, agresivnim fotografskim rešenjima i dve jako dobro izvedene akcione scene uspeva da ispuni svoj cilj i bude sasvim okej.

Kraj koji je relativno otvoren - u smislu heroji nisu pobedili negativca, možda želi da nam najavi franšizu, možda je umetnički stav da se korumpirana Hidra duboke države ne može pobediti, ali ne smeta.

Naravno, kad se na ekranu pojave Mel Gibson, pa i Jason Isaacs, imamo osećaj pada "s konja na magarca" i to je neka opšta atmosfera u kritikama. Ipak, da su ovde sve nepoznati glumci, sve bi prošlo sa više simpatije. Katie Cassidy, Rhys Coiro i Dylan McDermott kao pojačanja sa televizije su sasvim dobri.

Da je ovo srpski film, gledali bismo ga s poštovanjem zbog domišljatosti.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment