Friday, October 30, 2020

CARNY

CARNY je creature feature koji je Sheldon Wilson snimio za SciFi i u njemu je u potpunosti postigao film look tako da tu praktično nema one preoštre televizijske slike ili šupljeg zvuka, a sa Lou Diamond Philipsom u glavnoj ulozi i glumačka podela “miriše” na film.


Budžet kojim je raspolagao je očigledn bio veći nego inače, i rezultat nije izostao.


Creature je monstrum doveden u karnevalski freakshow gde se pored zaista bizarno izobličeni ljudi pojavljuje i to biće “koje nije od ovog sveta”. Odmah nam je jasno da se to biće hrani ljudskim mesom, a kada pobegne shvatamo da je predator, što je čak i obeleženo replikom “If It Bleeds We Can Kill It”.


Ovom imaginariju će se Sheldon Wilson vratiti u MOTHMANu sa sve finalom u luna parku, ali tehnička izvedba ta dva filma se ne može porediti. CARNY je za klasu bogatiji.


Film look zaista dosta doprinosi i na neki način i ceo način života junaka je malo low tech što evocira horore osamdesetih gde se domaćini u unutrašnjosti suočavaju sa nekim ovakvim pojavama.


Kao što se Rod Taylor kao član originalnog kasta Hitchovog BIRDSa uveličao dešavanja u KAW, ovde to zadovoljstvo ima Cronenbergov veteran Vlasta Vrana čije ime na špici nas uvek obraduje.


No comments:

Post a Comment