Wednesday, September 30, 2020

MONTANA

MONTANA Willama A. Grahama doajena televizijskog filma snimljena je po scenariju čuvenog Larry McMurtryja, u produkciji Coppoline kuće i donosi zanimljivu glumačku podelu koju predvode Richard Crenna i Gena Rowlands.


Film govori o legacy rančerskoj naslednici čiji je muž skloni ideju da proda imanje rudatskoj kompaniji koja bi tu da vadi ugalj, dočim je gazdarica nesklona toj ideji.


Međutim, u ovom modernom vesternu sa akcentom na melodramu, život na ranču je težak i nepraktičan a okolina postaje sve zatrovanija navikama koje donose pripadnici industrijskog kompleksa koji se doseljavaju radi posla.


U tom sukobu tradicionalnog i nomadskog, zarobljeni su članovi porodice koja je u centru ove priče. U određenom smislu, sjajni film Gusa Van Santa PROMISED LAND se bavio sličnom temom, ali McMurtry je u svom prikazu sentimentalniji i jednostavniji.


William A. Graham je izuzetno vešto i raskošno inscenirao celu stvar postižući film look. Glumačka ekipa je na visokom nivou, i uprkos skromnom trajanju filma ima dosta prostora da izgradi ono što je namerila.


Otud je MONTANA upravo ono što se očekuje od jedne ekskluzivne HBO produkcije.


No comments:

Post a Comment