Monday, May 18, 2020

TE QUIERO, IMBECIL

TE QUIERO, IMBECIL Laure Mane je skorašnja španska romantična komedija koja nastavja uspešan niz ove kinematografije u tom žanru. Quim Gutierrez igra tipa kog osrtavlja devojka i on pokušava da se prilagodi novim životnim okolnostima tako što će promeniti način života i prilagoditi se 21. veku.

Otkriva dating aplikacije, menja stil odevanja, ali ne nalazi sreću iako mu se ona nalazi na dohvat ruke u liku simpatije iz srednje škole koju sreće igrom slučaja na stanici metroa.

Abraham Sastre i Ivan Bouso oko osnovnog odnosa između glavnoh junaka i drugarice iz škole ne donose ništa novo, ali je ceo okolni mehanizam, pre svega u odnosima glavnog junaka sa bivšom devojkom i najboljim prijateljem prilično svež i donosi neka nova rešenja.

Dating appovi i socijalne mreže su zanimljivo ali nenametljivo uključeni u priču, ne remete suštinu narativa ali ga čine modernijim.

Glumačka podela je veoma inspirisana, a Laura Mena u visokoj energiji i vizuelno vrlo artikulisano sklapa ovaj film. 

Recepcija ovog naslova je bila rutinska, ali ovo je solidan film za koji možemo reći da kritičari nisu imali adekvatnu dozu interesovanja.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment