Friday, May 1, 2020

ARKANSAS

ARKANSAS Clarka Dukea je ona vrta post-tarantinovskog krimi-komičnog pokušaja kakav smo mislili da smo odavno ostavili iza sebe, ali izgleda da nismo. Clark Duke je snimio film u kom je sebi obezbedio glavnu ulogu u podeli koju još čine Liam Hemsworth, Vince Vaughn i John Malkovich, ali ukupno uzev sve to je veoma slabo, nefokusirano i bezveze.

Ne može se reći da u filmu nema nekih duhovitih ili interesantnih pasaža, među tempo je ubistveno spor a digresije odlaze predaleko i rasipaj u i ono malo pažnje što ostane zbog slabo koncipiranog ritma pripovedanja.

ARKANSAS deluje kao film koji ipak nije morao biti ovakav da se malo više intervenisalo u montaži, da su stvari generalno ubrzane i da se su pojačani neki akcenti.

Ovako ARKANSAS ne uspeva da kapitalizuje svoje uspešne situacije i utapa ih u monotoniju jednoličnog ritma i pogrešne percepcije da ovde ima materijala koji dobacuje do Tarantinovih scenarističkih i glumačkih bravura koje sebi mogu da dozvole potpuno odsustvo razmišljanja o publici koja sve ovo gleda. 

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment