Thursday, November 7, 2019

THE LITTLE HOURS

THE LITTLE HOURS Jeffa Baene je mogao da bude dobar film da je ponudio najbolju verziju svog opisa a to je komedija savremenog senzibiliteta i rečnika inspirirana Boccacciovim DECAMERONom. Nažalost, ono što nam je Baena pružio a nije da se tome nismo mogli nadati, jeste hipstersko iživljavanje koje nije naročito smešno uprkos All-Star podeli.

Ovu podelu čini nekoliko glumaca koji jako dobro znaju šta je komedija, ali plašim se da su ovo snimali “za svoju dušu”, baveći se mnogo više time da njima bude zanimljivo na setu nego publici koja će gledati.

Tako su u ovom filmu straćeni Aubrey Plaza, Alison Brie, John C. Reilly i Dave Franco a rezultat je film koji se ne može smatrati čak ni simpatičnim, naročito kada se negde oko polovine pripovedački potpyno raspadne.

Baenin film nosi u sebi nešto što gledaocu stvara prijatan osećaj da gleda film u kom su autori i glumci snimali nešto što nije strogo kontrolisani industrijski proizvod. Nažalost, ukupan domet je slabiji od onoga što industrija izbacuje.

* 1/2/ * * * *

No comments:

Post a Comment