Tuesday, November 12, 2019

RINGO

RINGO Jeffa Margolisa je televizijski specijal posvećen Ringo Starru i izlasku njegovog tadašnjeg solo albuma. U tom trenutku Ringo Starr je u svojim ličnim alkoholnim lutanjima i ima izvesne blaziranosti u njegovom nastupu na koju nismo navikli u vreme The Beatlesa, ali u principu, nema govora da u ovom TV filmu on odlazi igde izvan solidne profesionalnosti.

Ringo Starr igra dve uloge. Samoga sebe i svog dvojnika sa kojim odlučuje da se zameni ne bi li se malo odmorio. Tu se onda naravno odigra zaplet "Kraljevića i prosjaka", i nerd koji je Ringova sušta suprotnost mora da se snalazi u životu velike zvezde i obrnuto.

Zanimljivo je da Jeff Margolis, jedan od najpoznatijih reditelja šou programa i poznatih dodla nagrada režira ovaj TV film u kome ima dosta scena snimljenih izvan studija i "kontrolisanih" ambijenata. Snalazi se solidno iako nema "ime" u režiji igranog programa.

Mnogo veća imena su Neal Israel i Pat Proft, pisci koji će ubrzo izrasti u najpoznatije pisce filmskih komedija, od čega se Pat Proft naročito specijalizovao za parodije.

Starr je okružen sjajnom glumačkom ekipom. Ringovog agenta igra John Riter, u punoj formi, psihijatra-hipnotizera igra Vincent Price a nerdovog oca Art Carney. Carrie Fisher igra devojku koja se zabavlja sa nerdom i peva duet sa Ringom. Angie Dickinson se pojavljuje kao junakinja njene tadašnje vrlo popularne serije POLICE WOMAN i pravi mali crossover cameo.

Uprkos tome što RINGO ne postaje urenebesna komedija kako je zamišljen, kada se spoje solidne dramske scene sa muzičkim numerama, rezultat je sasvim solidan i fanovi Beatlesa svakako treba da ga ubeleže u bogatu filmografiju o njima i sa njima.

No comments:

Post a Comment