Friday, May 13, 2011

SOMETHING BORROWED

Kada je čovek fan Ginnifer Goodwin, prisiljen je da podnese razne žrtve, kao što je recimo gledanje romantične komedije SOMETHING BORROWED Luke Greenfielda. Doduše, ja inače volim romantične komedije ali SOMETHING BORROWED spada u onaj red polu-respektabilnih primeraka koji imaju odrđene kvalitete ali i krupne manjkavosti. Luke Greenfield je režirao jednu od mojih omiljenih omladinskih komedija THE GIRL NEXT DOOR i reč je o reditelju koji nije baz dara, premisa filma je solidna, ženska podela je jako dobra, međutim, muški deo ekipe nije na nivou, tako da samim tim bazična premisa o ljubavnoj priči harizmatičnih junaka nije zaokružena na nivou glumačkih rešenja.

Koliko god Ginnifer bila idealan left-field lead za ovu vrstu filma još od kada se nametnula kao scene-stealer u HE'S JUST NOT THAT INTO YOU, Colin Egglesfield nije na tom nivou, i ovde ga, što je doduše čest slučaj u romcomima, po šarmu znatno prevazilazi klišetizirani sidekick kog igra John Krasinski.

Film nikada zapravo ne uspeva da se oporavi od ovog problema, koliko god Greenfield relativno uspevao da održi solidanu razmeru romanse, komedije i relationship polemika u samoj filmskoj supstanci. Sudeći po reakcijama publike u sali, reklo bi se da su i svi klišei koji su obavezna fihura u ovoj vrsti filmova, plasirani na nivou, uključujući i Ruchard Curtis sekvencu na kiši uz Radioheadov FAKE PLASTIC TREES.

Iako ne spadam među one koji otpisuju vrednost romcomima, čak naprotiv, SOMETHING BORROWED nažalost ima krupne nedostatke usled kojih je ipak samo fokusiran na ciljnu grupu žanra.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment