Friday, October 19, 2007

DECOYS

I evo konačno sam pogledao DECOYS, courtesy of Kunac.

U poslednje vreme sam malo konfuzan sa beleženjem stvari koje sam gledao na Corneru, kako zbog posla tako i zbog toga što sad u novim tehničkim okolnostima gledam više filmova pa ne stižem sve da zabeležim po redu, pa stoga postoje jedno tri filma sa kojima kasnim.

U svakom slučaju, DECOYS lives up to everything Ghoul said.

Reč je o dinamičnoj, derivativnoj horor komediji koja se u odnosu na naslove poput SPECIES pozicionira kao SCREAM u odnosu na slasher ili kao FACULTY u odnosu na INVASION OF THE BODY SNATCHERS grupu filmova.

Matt Hastings uzima jednu krajnje jasnu, predvidljivu priču i realizuje je sa dosta žara, i pre svega vrlo samouvereno, koristeći svaki trik koji postoji, i usput uspevajući da odli pretencioznosti, i isporučuje odličan programmer, koji ni ne mora da bude bolji od ovoga kakav je.

Naročito treba pohvaliti jednu od najboljih HD fotki koje sam video a za koju se ne bi reklo da je HD da ne piše na špici, mislim da je ovaj film dosta poučan za našu zemlju gde je HD ključni format za snimanje filmova.

U svakom slučaju, DECOYS je dolična zabava za ljubitelje žanra ali ne i za one koji očekuju da svaki jnovi film koji pogledaju povuče čitavu sedmu umetnost korak napred.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment