Monday, January 3, 2022

PERCY VS GOLIATH

PERCY VS GOLIATH Clarka Johnsona, nastao je po istinitoj priči kanadskog poljoprivrednika Percy Schmeisera kog je Monsanto pokušao da nabedi kako je prekršio njihovo autorsko pravo i sadio njihovo seme iako je njegov metod rada bio starinski, baziran na sakupljanju semena selekcijom najsnažnijih biljaka.


Uz određenu podršku eko-aktivista, Percy odlazi na sud i ulazi u višegodišnju borbu ne bi li dokazao da Monsantu ništa ne duguje.


Christopher Walken igra glavnog junaka i samim tim imamo jednog veoma atipičnog glavnog junaka, a odlični glumci poput Christine Ricci, Zacha Braffa ili Martina Donovana ga okružuju, što u spoju sa mišićavom i efikasnom režijom Clarka Johnsona, glumca i reditelja koji je u naše živote ušao sa serijom HOMICIDE i nikada iz njih nije izašao. daje izuzetno dobar prinost.


Ovaj film nije neka bitna američko-kanadska produkcija, ali upravo to što dolazi izvan prestige picture kalupa, daje mu snago old school američkog filmmakinga, sa zanimljivim likovima u zanimljivim situacijama koje su inače bazirane na istini.


Johnsonovo izlaganje je efikasno, estetizacija prostora je vrhunska, sve je izvedeno moderno ali bez komplikovanja. Ovo je zaista pozitivan primer televizijske efikasnosti sprovedene na filmu.


Otud PERCY VS GOLIATH dolazi niotkuda ali lako osvaja simpatije i pažnju, kao i sam junak u Walkenovoj interpretaciji. 


* * * / * * * *


No comments:

Post a Comment