Wednesday, January 5, 2022

SLAUGHTERHOUSE RULEZ

Crispian Mills iz Kula Shakera je u produkciji Simona Pegga i Nicka Frosta dobio priliku da se iskaže kao - ako ne novi Edgar Wright a ono barem novi Joe Cornish, no ono što smo dobili je u najbolju ruku verzija ovog drugog namenjena publici sa plićim džepom.

Joe Cornish za siromašne je imao sve predispozicije da snimi jedan simpatičan nevaljao film - fenomenalnu podelu koja se ne zna gde je jača - da li među mladima koje predvode Finn Cole i Asa Butterfield, da li među zvezdama gde jedna Margot Robbie igra cameo a Simon Pegg, Nick Frost i Michael Sheen uredno igraju epizode. Imao je i sasvim solidnu tehničku izvedbu onoga čime se bavi. Međutim, uprkos referenci na klasični film o nezadovoljstvu mladih školaraca IF oličen u jednom posteru Malcolma McDowella, Mills naprosto ne zna šta snima.

Njegov film je na momente zaista duhovit ali tih momenata nema dovoljno i evidentno je hardver komedije prisutniji od softvera. Njegov film je solidno realizovan u slici, ali je onda potpuno raspušten u montaži gde je mogao biti bitno skladniji. Konačno, efekti maske i monstruma su dosta solidni, ali film nije ni smešan ni uzbudljiv, ni dovoljno crnohumoran s njima.

Samim tim, SLAUGHTERHOUSE RULEZ neumitno deluje gori nego što jeste. Resursi kojim je Mills raspolagao su ekskluzivni i na kraju cele priče, on ih je potrošio uzalud jer nije imao ideju šta snima a nije imao ni veštinu da snimi film koji obuhvata mnogo različitih tema i žanrovskih zahvata.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment