Sunday, October 14, 2012

SAFETY NOT GUARANTEED

Pogledao sam SAFETY NOT GUARANTEED Colina Trevorrowa, indie SF romantičnu komediju sa ovogodišnjeg Sundancea koji je bio neobično SF-heavy. Uopše, čini se da je Sundance poslednjih godina krenuo da radi na tome da preporodi ozbiljan SF kroz indie prizmu, setimo se neobičnog filma ANOTHER EARTH.

Trevorrow je snimio jedan od onih indie filmova koji mogu da igraju u multipleksima, dakle vrcaju od humora, efikasno su pripovedani i ono što je u njima neobično adaptirano je da obogati kanon repertoarskog filma a ne da bude moneta za merenje oneobičenosti. U tom pogledu, SAFETY je odličan showcase za scenaristu Dereka Connellyja, a reditelj Trevorrow pokazuje kako ima velike mogućnosti ali se postavlja pitanje u kom pravcu bi njegova karijera dalje mogla ići, da li je put komedija, romantične priče ili neobičan SF.

Međutim, bez ikakve sumnje SAFETY NOT GUARANTEED služi kao odskočna daska za bioskopsku karijeru televizijske zvezde Aubrey Plaze koja je u ovom filmu pokazala da može da iznese ceo film kao glavna glumica i da pored smisla za humor ima i izuzetnu karakternu ubedljivost. Ostatak glumačke ekipe je odličan ali čini se da je Audrey ta koja sa ovim filmom najviše postiže na gloalnom planu unapređenja statusa.

Jedini krupniji nedostatak filma je samo zaključenje koje samo po sebi nije sporno ali je za nijansu manje pametno od ostatka dešavanja. U tom pogledu kao romantična komedija na ttemu putovanja kroz vreme HAPPY ACCIDENTS ostaje kao znatno snažniji primer jer uspeva da održi nivo do samog kraja.

* * * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment