Monday, May 21, 2018

SECOND TIME LUCKY

SECOND TIME LUCKY MIchaela Andersona je sex komedija snimljena u novozelandskoj produkciji, snimljena sa ozbiljnim budžetom koji bi danas iznosio 11 miliona dolara. Film je slikao John R. McLean, iskusni Ozploitation snimatelj koji je radio prevashodno sa Brian Trenchard-Smithom ali i sa Weirom i drugim rediteljima.

SECOND TIME LUCKY govori o opkladi Boga i Lucifera oko duše momka i devojke. Oni ih iskušavaju u Rajskom vrtu, Rimskom Carstvu, Prvom svetskom ratu, Čikagu tidersetih i svetu rokenrol dekadencije.

Scenario je na čudnoj ničijoj zemlji između komedije i ljubavne priče, ali sa tenedencijom da se kraće u pravcu komedije, i nije naročito inventivan. Ipak, McLeanova fotografija, odlične lokacije i scenografija i Andersonova sigurna režija čine da SECOND TIME LUCKY ne bude baš zakucavanje kao što je trebalo ali da ostane land grab koji prosto čitavim svojim hardverom drži pažnju. 

Biblijski motivi su izuzetno prisutni u ovom filmu pa je interesantno da je uprkos njemu, Anderson ubrzo potom ekranizovao Papin pozorišni komad.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment