Friday, May 26, 2017

FREE FIRE

Pogledao sam FREE FIRE Bena Wheatleya, novu žanrovsku egzibibiciju britanskog hiperpropduktivca. Taman kada sam uživao u njegovoj ekranizaciji Ballarda koja je, ako ništa drugo, barem ponudila jedno otelotvorenje imaginarijuma ovog velikog romana, FREE FIRE je bedan posttarantinovski pokušpaj da se napravi barvurozni kamerni krimić.

Zaplet je jednostavan. Trgovina oružjem polazi naopako u jednom putoim skladištu i posle pola sata ekspozicije, kreće sat vremena puškaranja u kome nit je pucnjava naročito vešto urađena i koreografisana, niti su humoristički detalji naročito efektni. FREE FIRE nažalost ostaje jedno veliko ništa u kome poneki glumac, pre svih Armie hammer pokazuje da bi mogao biti zvezda nekog "pravog", dobrog filma, ovog žanra, ali i nekog drugog, i da je ovo jedna od onih mea culpi koje mora da izgovori ne bi li iznova počeo da dobija "prave" uloge posle nekoliko promašaja.

Doduše, ima u ovom filmu i glumaca poput Brie Larson koje nijedna muka nije naterala da se tu pojave. Ima tu svega i svačega, jedino nema dobrog filma, iako su naizgled godardovski uslovi u pogledu žene i pištolja definitivno ispunjeni.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment