Sunday, May 7, 2017

HUNTER'S PRAYER

Jonatham Mostow je krenuo iz surovih niskobudžetnih uslova a onda je u jednom trenutku postao pouzdani korporativni reditelj. Međutim, neki od filmova koje je radio nisu baš naišli na razumevanje, usledila je pauza, rad na televiziji, i novi film HUNTER'S PRAYER u tragovima nosi ono što bi bilo svojstveno njegovim ranijim radovima ali naprosto to nije to. Mostow je bio pouzdan žanrovski operativac koji nije bio najinventivniji ali se jako dobro snalazio kad god je trebalo sprovesti žanrovske obrasce, i činjenica da za njega u savremenom Holivudu nema mesta dosta je zbunjujuća. Doduše, neke od projekata koje je Mostow trebalo da radi preuzeli su drugi, recimo REAL STEEL, i moguće je da su izmicanjem tako nekih naslova (među njima je i HANCOCK) njegove akcije u Holivudu počele da padaju. Ili su pale pre a izmicanje projekata je bilo posledica.

U svakom slučaju, HUNTER'S PRAYER je nemačka produkcija, što samo po sebi ne mora da bude loše, i pokušaj da se započne franšiza sa Sam Worthingtonom po romanu Kevina Wignalla. Sam igra plaćenog ubicu koji je navučen na heroin i ima zadatak da ubije kćer mafijaškog advokata, ali on to ne može i odlučuje da joj pomogne. Sve to je uvod i seriju sub-TAKENOovskih zgoda, koje su sporadično vešto realizovane jer ipak je to Mostow, međutim film nažalost odiše promašenošću, lenjošću, i čini se da su još na setu svi shvatali da je ovo franšiza-nerotkinja.

Ovo svakako nije dobar ishod ni za Worthingtona, ali on sada ima dosta široko područje delovanja, dočim Mostow svakako posle ovoga nije nikoga u studijima podsetio da treba da mu se obrate za bilo šta. Otud, iako ovo nije rasulo na nivou poslednjeg Hillovog filma, reč je o marginalnom radu DTV dometa.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment