Saturday, May 13, 2017

OPERATION SANDMAN

Pogledao sam OPERATION SANDMAN Nelsona McCormicka. McCormick je televizijski reditelj, specijalizovan za krimi serije u kojima se ne libe da prikažu poteru ili pucnjavu a njegov televizijski film OPERATION SANDMAN je dugometražni SF triler sa elementima horora o vojnicima koji su uključeni u eksperimentalni program uskraćivanja sna tokom kog su izloženi virtuelnim simulacijama borbenih scenarija. McCormick se u ovome jako dobro snalazi, pre svega jer ga je rad na televiziji pripremio da vrlo efikasno, kroz atraktivan izbor uglova kamere i sugestivna montažna rešenja gradi napetost i privlači gledaočevu pažnju. Iz izvesne strukturlane konfuzije unutar scenarija možemo naslutiti da je ovo možda prvobitno trebalo da bude pilot za nekakvu seriju (mada sama premisa ne nudi veliki potencijal za neki razvoj u jednoj ili više sezona) alio tome nisam našaoi više informacija.

Ovo je jedna od uloga Rona Perlmana pre nego što je u potpunosti izgradio kult u fandomu i igra negativca koji nije previše prisutan na ekranu i nažalost nema puno prostora da se iskaže.

OPERATION SANDMAN je zanimljiv pre svega ljubiteljima žanra kao dostu funkcionalan ali ipak sekundarni izvor zabave. Kudikamo može biti zanimljiviji onima koje zanima sam filmmejking da se upoznaju sa nekim trikovima koje je Nelson McCormick primenio.

No comments:

Post a Comment