Thursday, May 11, 2017

ALEX OF VENICE

Glumac Chris Messina snimio je rediteljski debi ALEX OF VENICE kao porodičnu melodramu sa Mary Elizabeth Winstead i Don Johnsonom u glavnim ulogama. Nažalost, rezultat je relativno vibrantna melodrama prenatrpana motivima gde uporedo pratiumo dva podjednako snažna pokretača zapleta - razvod i pokušaj advokatice da nastavi sa svojim životom solo a to uključuje brigu o bolesnom ocu, malom detetu i ekološki spor koji vodi u korist lokalne zajednice; dočim je drugi unutrašnja drama samog starog oca koji polako počinje da pati od demencije.

Svaki od tih motiva je zanimljiv i ukrštanje privatnog problema sa poslovnim iskušenjima, ljubavnih i porodičnih prepreka itd. deluju istinito. Međutim, Messina ne uspeva da ih spoji u koherentnu celinu. Film mu se raslojava i deluje kao da svaki problem dobija svoju deoniocu umesto da to bude celina, tako da onda i sam efekat priče ostaje mlak i parcijalan u najboljem slučaju.

Losanđeleski ambijent je prijatno snimljen i daje svemu jednu finu mellow atmosferu ali ta postignuta atmosferičnost na kraju samo podvlači sve navedene nedostatke.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment