Friday, May 5, 2017

THE CHAMBER

THE CHAMBER Bena Parkera je kako mu samo ime kaže kamerni film koji govori o norveškom batiskafu u severnokorjskim vodama koji američke službe žele da zloupotrebe ne bi li se dokopale podataka sa bespilotne letelice koja je pala u more. Postavka podseća na THE ABYSS jer ponovo imamo civilne blue collar ronioce nasuprot obaveštajaca i SEALSa ali nažalost, ovaj film se najvećim delom odvija kroz dijaloge i verbalne pretnje i nema ništa od onog vizuelnog izraza koji je nosio Cameronov zapostavljeni klasik.

THE CHAMBER je naprosto film koji je očigledno baziran na premisi koja može da se snimi za malo novca i Ben Parker to radi korektno ali potpuno je jasno da on u ovim okolnostima nije uspeo da prevaziđe ograničenja materijala kojim je raspolagao. 

Sada je inače situacija zrela da Manic Street Preachers sviraju u Severnoj Koreji. Ne znam da li će se to desiti ali James Dean Bradfield je radio skor za ovaj film. Nažalost, Bradfieldov skor se ni po čemu nije istakao, što mu se ipak može uzeti kao vrlina jer Preacher barem nije uzeo da silom ističe bez razloga i smeta priči. Ali, nije joj mnogo ni doprineo.

Ceo film je zapravo sličan Bradfieldovom doprinosu. Definitivno ne smeta ali nimalo ne doprinosi. 

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment