Friday, August 24, 2007

GRANDMA'S BOY

Pogledao sam GRANDMA'S BOY Nicholausa Goossena, courtesy of mrkoye, i mogu reći da se radi o jednom od zanimljivijih mada ne i uspelijih gross out flickova u poslednjih nekoliko godina.

Reč je o još jednom od B-projekata iz Sandlerove produkcije u kojima on svojim autoritetom pruža priliku svojim manje afirmisanim kolegama da dobiju showcase.

Manje uspelim smatram ovaj flim pre svega zato što nije dovoljno smešan, i taj nedostatak smeha čini da se naravno razotkriju sve slabopsti u strukturi koje uvek postoje u ovoj vrsti filma predisponiranog za smejanje a ne za praćenje priče.

Međutim, s druge strane, film ima vrlo zanimljiv koncept i što je još bizarnije, jako razvijene karaktere koji u autonomniji nego u mnogim uspelim gross out komedijama.

Koncept tridesetpetogodišnjeg stonera koji radi kao tester igara, i posle izbacivanja iz kuće, odlazi da živi kod bake je odličan, umesto da se podsmeva svetu igara i narkomanije, čita se kao veliko ljubavno pismo ovim marginalizovanim univerzumima i na poseban način ih glorifikuje. I to ovom gross out filmu daje poseban kvalitet.

Međutim, pošto film pored svih ovih pozitivnih stvari nije dovoljno smešan, i samim tim ne ispunjava svoju primarnu funkciju, ostaje kao delo koje može biti zanimljivo samo ljubiteljima i poznavaocima.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment