Friday, June 24, 2016

THE PRIESTS

Pogledao sam THE PRIESTS Jae-hyun Janga, južnokorejski exorcism triler koji je nažalost previše oslonjen na konvencije američkih filmova na tu temu. Nažalost, ovo nije gamechangersko ostvarenje i praktično nudi samo južnokorejsku egzekuciju već poznatih situacija. Iskreno, inače mi trileri i horori sa temom egzorcizma nisu među nadražim podžarovima, tako da je verovatno i to razlog što je ovaj film ostavio krajnje skroman utisak na mene.

Nažalost, ovo je vrlo vešto realizovan film kome se formalno nema mnogo toga zameriti. Problem je samo u tome što Jae-hyun Jang praktično ne unosi ništa novo u svoj film, a u reprizi starih rešenja, što meni generalno ne smeta, naprosto nema dovoljno svežine i ubedljivosti.

Otud, THE PRIESTS najpre zaslužuje poštovanje zbog vete tehničke realizacije ali pravu publiku može najpre naći među mlađom publikom koga nije gledala puno exorcism filmova. Otud ne čudi da je film dosta dobro krenuo na domicilnom tržištu jer pretpostavljam da je baš tamo našao zahvalnu publiku.

Ukupno uzev, THE PRIESTS je film koji bi svojom veštinom verovatno imponovao svakoj kinematografiji van Amerike ili Španije, ali nažalost uprkos solidnom tehnološkom nivou nema potencijal za crossover. 

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment