Sunday, June 12, 2016

CELL

CELL Toda Williamsa niie ni prva ni poslednja ekranizacija Stephena Kinga koja je ispala toliko loše da se ne može pustiti u bioskope. Međutim, čekanje na ovaj film se odužilo tako da je Sam Jackson u ovom filmu odigrao jednog od preživelih posle apokalipse izazvane mobilnim telefonina, a pre toga se u bioskopu pojavio kao negativac u KINGSMANu koji želi da izazove apokalipsu putem mobilnog telefona. Ruku na srce, KINGSMAN je snimao pre CELLa, ali CELL je mogao izaći pre, da je bio za izlaženje.

Nažalost, CELL je pokušaj da se Cusack posle 1408 iznova okrene Kingu za ideju, ali rezultat je ovog puta u ravni ne B nego C produkxije. CELL je film u kome Cusak i Jackson pokušavaju moguće ali nedostižno, da kroz karaktere unesu nekakav smisao u priču, i u tome ne uspevaju, a para nema dovoljno da se inscenira nekakav spektakl, i ako pogledamo ogroman broj producenata na špici među kojima su i Cusack i Xavier Gens, reklo bi se da ta ekipa nije dobro uradila svoj posao.

KIng i dalje radi na više koloseka. Reklo bi se da neprekidno dobija mogućnost da se ekranizuje i u projektima visokog profila. Međutim, kada iz mase njegovih ekranizacija odbijemo kratke filmove, nažalost opet većinu čine baš ovakvi nezreli B i C projekti sa nekim imenima koja su možda nešto garantovala ali više ne znače previše.

CELL je ekranizacija skorašnjeg bestselera Stephena Kinga sa uglednim imenima na špici, i ne treba da krivite sebe ako nasednete i uložite sat i po vremena u ovo.

No comments:

Post a Comment