Tuesday, September 17, 2024

NEKAJ SLADKEGA

Tin Vodopivec je na početku karijere bio pomoćnik Mitje Okorna na njegovom filmu TU PA TAM. Okorn je otišao u veliki svet, napravio sjajnu karijeru u Poljskoj, snimio film u produkciji Willa Smitha sa Jadenom, radi sada ambiciozne poljske produkcije za Netflix. Za to vreme, Vodopivec je postao stand up komičar i iskoristio je svoju slavu da proizvede film NEKAJ SLADKEGA u kom je kombinovao profesionalne glumce i regionalne stand up komičare na ekranu.

Film je slikao Dario Herič i mislim da je on ključni činilac što ovaj film izgleda kao nekakva celina i nekakav bioskop. Ima tu i pristojnih rola kao što je ona makedonskog glumca Saška Koceva koji igra dve uloge, velikog marketing gurua i konobara gastarbajtera u Sloveniji, pa čak i vrlo solidna igra Jelene Jovanove. 

Ipak, kao celina, scenario je jedna površna repetitivna farsa, u kome ima i dosta neprijatnih deonica u kojima se oseća kako nisu baš svi ljudi na ekranu dorasli zadatku a ni oni iza kamere se nisu baš dokazali.

Ipak, uz pomoć tehnokrate kakav je Herič, sve ovo nekako uspeva da se privede kraju i ostaje primer moronskog vanity projekta u kom su nekad zarobljeni regionalni filmski profesionalci.

No comments:

Post a Comment