Monday, November 2, 2020

W LESIE DZIS NIE ZASNIE NIKT

W LESIE DZIS NIE ZASNIE NIKT Bartosza M. Kowalskog je poljski backwoods slasjer koji je dobio internacionalni plasman na bazi Netflixovog preuzimanja. Za razliku od mnogih neameričkih filmova koji su uspeli da se na taj način afirmišu, na pamet mi pada španski film koji je početkom pandemije napravio senzaciju na Netflixu - PLATFORM, ovaj poljski film je slab.


Generalno je solidno realizovan ali nažalost horor invencija u njemu na niskom nivou, priča prati grupu mladih koji su otišli na odvikavanje od socijalnih mreža i naišli na nekie groteskne inbrede koji su spori, izobličeni, ogromni i besmisleni. Ripper sekvence su kretenske, bez trunke napetosti, strave, pa čak ni užasa jer je gore prilično banalan i gotovo komičan.


Pa ipak, iako film govori o omladini a tu ima vedrine, sasvim sigurno nije komedija u klasičnim smislu i nije imao nameru da parodira backwoods slasher. Stoga, reč je o filmu kom su svi horor elementi bajati i loše realizovani a ostalog ikako ima i previše nije naročito dobro da žanrovsko klatno prebaci na neku drugu stranu.


Ovaj film je pokazao određeni nivo tehnički nivo koji su Poljaci bez sumnje dosegli ali to je manje-više to. 


* 1/2 / * * * *


No comments:

Post a Comment