Sunday, March 1, 2020

ALL THE BRIGHT PLACES

ALL THE BRIGHT PLACES Bretta Haleya je profilisan kao ekranizacija Young Adult romana Jennifer Niven i namenjen je mlađoj publici, dakle na ničijoj zemlji između dece i odraslih, i u tom okviru treba razumeti njegovu poetiku.

Pa ipak, imajući u vidu ciljnu grupu, za svaku pohvalu je način na koji je seriozno obrađena tema, i koliko na neki način možemo u svemu ovom prepoznati indie poetike.

Justice Smith i Elle Fanning igraju glavne uloge  i to je zaista glamurozan par sjajnih mladih glumaca koji su doneli izuzetno visok star-wattage ovoj priči o srednjoškolcima koji se upoznaju sticajem čucnih okolnosti - on je pomalo manični školski autsajder a ona depresivna devojka koja pokušava da preboli pogibiju sestre u saobraćajnoj nesreći. On pokušava da je prene iz depresije ali se postepeno otkriva da njemu treba pomoć više nego njoj.

Haley je film jednostavno i efektno postavio, Uprkos, u suštini složenoj temi, uspeo je da je prilagodi ciljnoj grupi, i da izbegne glamurizaciju depresije i suicida. Naravno, u tom domenu je sasvim sigurno zigubio ponešto od elegancije za stariju publiku, ali ona mu i nije bila primarni cilj.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment