Monday, October 23, 2017

6 BELOW: MIRACLE ON THE MOUNTAIN

6 BELOW: MIRACLE ON THE MOUNTAIN Scotta Waugha je istinita priča o francusko-aeričkom hokejašu Ericu Lamarqueu koji se navukao na drogu i našmrkan otišao na snouborduje u sred oluje. To mu je bio poslednji put da se drogirao ali na kraju ipak nije bio poslednji put da je snoubordovao.

Scott Waugh je krenuo u karijeru dosta snažno, na kraju je režirao i major projekat NEED FOR SPEED ali možemo reći da mu se karijera nije baš primila za razliku od brata Rica Romana Waugha koji nikada nije dobacio do te vrste majora ali pravi mnogo konzistentnije filmove.

U filmu 6 BELOW: MIRACLE ON THE MOUNTAIN Scott Waugh readi ziherašku istinitu priču sa Josh Hartnettom koji je pre petnaest godina bio nadomak superstardoma a sada je suviše karakteran za ortodoksni DTV i kreće se tom nekom neprijatnom ivicom filmova za mali ekran.

Ja volim da gledam Hartnetta, i nadam se da njegov naslednik Taylor Kitsch neće doživeti istu sudbinu, međutim MIRACLE ON THE MOUNTAIN svakako nije film koji će na bilo koji način preokrenuti njegovu karijeru ili ojačati portfolio.

Naime, Eric Lamarque osim toga što se smrzao i preživeo u krajnje neprijatnim uslovima zapravo ništa naročito nije uradio. Ako bismo pokušali da definišemo po čemu je njegova sudbina specifična možemo da kažemo da sreća prati pijance, da je drogirana budala zalutala i preživela nešto što bi svakoga ubilo, i to je manje-više to. Nije on učinio ništa posebno čime je izborio to preživljavanje sem što je očigledno bio jak čovek.

Taj nedostatak neke specifične priče, Scott Waugh ne prevazilazi kroz režiju koja je korektna, dobro koristi lokacije ali se ni tu ne dešava neka naročita magija. Prejednostavno je reći da je za mlak utisak ovog filma smeštena na temperature ispod nule kriv nesrećnik po kom je film snimljen, ali prosto osim solidnog zalaganja ključnih članova ekipa, nema ovde ničeg naročitog.

MIRACLE ON THE MOUNTAIN ipak svakako može naći svoje mesto u televizijskom programu kao rutinski survival true story i to mesto svakako i zaslužuje. Ipak, nije to bilo ono što je bilo neophodno Waughu i Hartnettu. 

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment