Monday, May 20, 2024

CASE CLOSED

Afroamerički komičar Byron Allen u jednom trenutku krajem osamdesetih poželeo je da se dokaže kao glumac. Napisao je i odigrao vrlo ozbiljno urađen televizijski krimić CASE CLOSED koji je vrlo solidno realizovao iskusni Dick Lowry. Snimao je Britanac Brian West a izuzetno je doprinela i ekipa koja je bila zadužena za stuntove. U pogledu akcionih prizora, ova televizijska produkcija je bitno ambicioznija od onoga na šta smo inače navikli. Naročito se ističu automobilske potere i stuntovi sa njima.

No vratimo se ljudskom faktoru koji je okupio ovaj ansambl. Byron Allen je solidan u glavnoj ulozi. Kanališe neku energiju po kojoj bismo recimo najpre identifikovali sa Joe Mortonom, a to ipak nije leading man energija. Charles Durning igre penzionisanog debelog policajca koji mu pomaže na slučaju i buddy cop dinamika između njih dvojice je vrlo solidna. Scenario je domišljat, mahom na nivou dijaloga ali i svega ostalog. Reklo bi se da je Byron Allen ceo svoj posao uradio pedantno.

Ipak, rezultat je verovatno izostao jer ovaj televizijski film - iako solidan - ipak nije prevazišao svoje okvire i nije bio dovoljan da lansira veću karijeru. Byron Allen nije Eddie Murphy da tako lako ponese film, i uprkos tome što mu ova rola nije loša, nije dovoljno dobra za proboj.

Samim tim i CASE CLOSED je pre svega za ljubitelje i poznavaoce. I za one koji žele da vide film koji ima seksualnu politiku koja bi danas bila smatrana uznemirujućom.

No comments:

Post a Comment