Sunday, January 28, 2018

24 HOURS TO LIVE

24 HOURS TO LIVE u režiji nekadašnjeg kaskadera Briana Smrza je kod nas išao u bioskope ali je u Americi završio kao DTV. Reč je o filmu koji je evidentno proifisan za bioskope što deluje prilično neverovatno ako imamo u vidu da je praktično reč o rip-offu premise filma 3 DAYS TO KILL, koja je onda realizovana pod naslovom 24 HOURS TO LIVE. Sličnost naslova sugetiše kao da je reč o Asylum knock-offu ili barem delu iste franšize, ali ne ovde imamo posla sa filmom koji je snimio neki potpuno drugi studio i producent.

Ethan Hawke igra junaka iz naslovne situacije i pokušava da se nekako nametne kao da je u TAKENovskom điru ali nažalost, propast tog junaka, oličena u ličnoj tragediji i alkoholizmu deluje generic i kao nešto što Hawke očajnički pokušava da glumački prevaziđe u odnosu na klišee iz scenarija. Dramske scene u ovom filmu su stoga prevashodno karakteristične po tome što Hawke nekako pokušava da se trudi više nego što je neophodno.

Međutim, ono kada film živne je akcija i tu Smrz pokazuje zašto je doveden. Britanski televizijski veteran Ben Nott nudi dosta dobar doprinos u scenama akcije koje su energične i vešto realizovane u jednom pokušaju da se na B-nivou ponove neke stvari koje je Espinosa radio u SAFE HOUSEu recimo.

I u tom pogledu, 24 HOURS TO LIVE definitivno ima mesto među jardkor ljubiteljima akcionog filma. Međutim, ono što je Hawke pokušao a to je karakterni crossover definivitno nije postignuto. 

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment