Thursday, January 4, 2018

THIS MEANS WAR

Posle wall-to-wall akcione opere TERMINATOR SALVATION, McG je pokušao da snimi svoj TRUE LIES, kao što je uostalom i Jim snimio TRUE LIES posle T2. U tom cilju, na filmu THIS MEANS WAR MfcG je rarađivao sa Cameronovim DPjem Russelom Carpenterom koji je snimao upravo TRUE LIES. Nažalost, THIS MEANS WAR uprkos All-Star glumačkoj podeli koju čine Chris Pine, Tom Hardy i Reese Witherspoon, jako slab film.

Scenario Timothyja Dowlinga i Simona Kinberga je vrlo mehanički, baziran je na potentnom high conceptu kome onimeđutim nisu dodali ništa sveže. Ipak, možda je najveće iznenađenje to što film zapravo jako loše izgleda. U dramskim scenama, estetika je više televizijska nego filmska. Film pomalo bolje izgleda kada krenu akcione scene ali ni tu nema nekog velikog bnapretka, i kada se sve uzme u obzir rekao bih da je ovo film koji je najslabiji upravo u onom domenu u kome bi McG trebalo da je najjači, ali isto tako i u onom domenu u kome se Kinberg prilično dokazao u filmu MR AND MRS SMITH. Dakle, sa sve Russ Carpenterom na poziciji DPa kao veteranom TRUE LIESa, neverovatno je da su svi ti ljudi podbacili baš u onome što su im dosta jake reference.

Par godina kasnije, u TAKEN-derivatu 3 DAYS TO KILL, McG je položio popravni, ali THIS MEANS WAR je svakako bio ozbiljnija prilika koja se ne otvara često.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment